Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Κοπή πίτας Ολύμπια 2010

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα κόπηκε η πίτα της Ολύμπια για το 2010 την Τετάρτη 27/01/2010 στην αίθουσα της στο γνωστό πλέον “Ορφανοτροφείο”. Το γεγονός ξεκίνησε με την εμφάνιση της πίτας,


η οποία προκάλεσε σχόλια θαυμασμού, και με μια “οικογενειακή” φωτογραφία με τους παρευρισκόμενους.


Στη συνέχεια ανέλαβε ο “δάσκαλος” τη δύσκολη διαδικασία της κοπής αφού τη σταύρωσε πρώτα (φτου - φτου)


και συνέχισε κόβοντας τα κομμάτια ένα-ένα αρχίζοντας από τους παλαιότερους. Το φλουρί έλαχε να πέσει σε ενδιάμεσο κομμάτι ανάμεσα στο κομμάτι του Σταύρου Σιούλα και του Γιώργου Παπαδόπουλου οι οποίοι θα λάβουν δύο ομάδες ζωγραφισμένες από τον Α. Καστελάνο. Να ευχηθούμε πάντα επιτυχίες στους τυχερούς αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους. Το κόψιμο συνεχίστηκε χωρίς την ίδια αγωνία αλλά με τη γλυκιά προσμονή της ζάχαρης άχνης. Ο δάσκαλος συνέχισε με το χέρι μοιρογνωμόνιο (το δικό του κομμάτι αλλά και του Στάμυ βέβαια ήταν ΛΙΓΟ μεγαλύτερα).


Στο τέλος φάγαμε όλοι από ένα κομμάτι και συνεχίσαμε το αγαπημένο μας παιχνίδι. Ήταν η πρώτη φορά που έλαβε χώρα η κοπή της πίτας στην αίθουσα μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό αλλά και την ίδια αγάπη για το άθλημα και τις επόμενες χρονιές.




Χρόνια Πολλά ΟΛΥΜΠΙΑ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Γυρισμα σελιδας ή αλλαγη πλευσης η επιλογη νεου προπονητη; (μήνυμα από το Δάσκαλο)

Συνηθως οι ενθουσιωδεις κουβεντες διαψευδονται γρηγορα ειδικα οταν εκστομιζονται ευκολα. Και ο δικος μας "λευκος χοντρος Πελε" δεν φαινεται να κανει τα ιδια λαθη ωστε να μην προλαβει την παρελαση της 25ης Μαρτιου.

Ομως οντως το πιο ενθαρρυντικο στοιχειο αυτου του κυπελλου ηταν η ομαλη μεταβαση στον νεο προπονητη. Και η τυχη μας χαμογελασε μετα απο καιρο και υπηρχε μια προσδοκια που λειτουργησε θετικα ειδικα δε στον ιδιο τον Σταμυ που εκανε την πρωτη πραγματικα λαρτζ εμφανιση του μετα απο καιρο στο ατομικο. Πολλες φορες οι ευθυνες βγαζουν τον καλυτερο εαυτο αυτων που τις αναλαμβανουν.

Πρεπει να ομολογησω οτι τον τελευταιο καιρο ειχα γινει δεσμιος των συναισθηματων μου και της βιασυνης μου να μπουν στα βαθια νερα των ευθυνων ολα τα παιδια της ομαδας. Ετσι ως προπονητης εβαζα σε προτεραιοτητα το βαπτισμα του πυρος των ανερχομενων συμπαικτων μου θυσιαζοντας το δικο μου χρονικο μεγεθος συμμετοχης που πολλες φορες ηταν σε βαρος της ομαδας. Μου επεσαν πολλα καρπουζια σε μια μασχαλη και επρεπε να μοιραστω τις ευθυνες.

Ηταν προφανες και απο κουβεντες του παρελθοντος οτι ο Μπιγκ-Σταμ ειχε κερδισει την εκτιμηση των υπολοιπων παιδιων ως προς την καταλληλοτητα του να διαχειριζεται δυσκολες εξωαγωνιστικες καταστασεις ενω ο ιδιος ταυτοχρονα βυθιζοταν αγωνιστικα πολεμωντας τις εμμονες του περι κακοδαιμονιας. Ταυτοχρονα ηθελα να αποφυγω μια εσωτερικη ψηφοφορια για την θεση του προπονητη που πιθανως να τραυματιζε το ηθικο αυτων που δεν θα επαιρναν το χρισμα.

Το συζητησα και με τους υπολοιπους εκμεταλλευομενος την περιοδο της αποθεραπειας του απο την τουμπα στην Ρωμη και πλεον ηταν κοινο μυστικο οτι ο Σταμ θα εστηνε απο δω και περα την α' ομαδα. Ομως επειδη τα μεγαλα βηματα κρυβουν και μεγαλα σκουντουφληματα κρατησα τον ρολο του εκλεκτορα για το ποιοι θα στελεχωναν καθε φορα τις ομαδες. Οι αγωνιστικες ισορροπιες ειναι ακομα ευμεταβλητες και πιθανον μονο εγω ακομα μπορω να αποσβεσω τους κραδασμους απο μια δυσαρεσκεια του τυπου: γιατι αυτος και οχι εγω πρωτη ομαδα. Και ειμαι χαρουμενος που μεχρι τωρα κανενα παιδι δεν το εχει πει δημοσιως. Ειτε γιατι παραδεχονται εμμεσα οτι ειμαι ακριβοδικαιος, ειτε γιατι βαζουν πανω απο ολα το καλο της ομαδας. Μαλιστα καθε φορα που μπορει να υπαρξει προβλημα συνωστισμου στην πρωτη ομαδα υπαρχουν εθελοντες για υποβιβασμο στην β ομαδα. Για τετοια παιδια μιλαμε!

Αναλαμβανοντας να επιλεγω εγω τους 5, βγαζω τον Σταμυ απο το αγχος να πρεπει να δικαιωθουν και οι επιλογες παικτων. Αρκειται στην επιλογη στησιματων και διαχειρησης του εκαστοτε αγωνα.

Το δευτερο που περιμενα ομως απο αυτην την αλλαγη προπονητη δεν ηρθε. 'Η μαλλον ηρθε κατα το ημιση. Εγω προσωπικα λυτρωθηκα απο ενα μεγαλο κομματι πιεσης και περιμενα οτι θα μπορουσα να προσεγγιζω πιο καλα το καθαυτου αγωνιστικο κομματι μου. Ομως τζιφος. Οι εμφανισεις μου κατω του μετριου. Ισως παρα-απολαυσα τις παραμονες μου στο εντευκτηριο την ωρα των στησιματων και δεν εμπαινα στο πνευμα του αγωνα ή εχω κανει κοιλια (και) αγωνιστικη.

Παντως κρατησα την ευθυνη του στησιματος της β ομαδας σε συνεργασια με τον Αντουαν για να μπορω να εχω ακομα πιο στενη επαφη με τα παιδια που διεκδικουν φανελλα της α ομαδας. Γιατι αυτο που ξεχωριζει στην δυναμικοτητα των δυο μας ομαδων ειναι η μεγαλυτερη σταθεροτητα αποδοσης που επιδεικνυουν οι λεγομενοι βασικοι.

Τελικα μαλλον ο τιτλος του κειμενου θα πρεπει να αξιολογηθει σε βαθος χρονου. Εκ πρωτης οψεως φαινεται οτι ειναι μια απλη αλλαγη προσωπου στην τεχνικη ηγεσια ισως ομως ειναι προπομπος μιας αλλαγης φιλοσοφιας. Ηδη διαφαινεται ενας σουμπουτεικος απογαλακτησμος απο το προσωπο μου και η Ολυμπια να μην ειναι το κλαμπ του Κεχρη οπως κακως λεγεται μεχρι τωρα αλλα επιτελους το κλαμπ που παιζει ο Κεχρης.

Και η εξελιξη αυτη απο μονη της αποτελει το καλυτερο εχεγγυο για το μελλον της ομαδας.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Με τον αέρα νέου προπονητή στον τελικό Κυπέλλου

 

17012010023Με καινούριο αέρα η ομάδα παρουσιάστηκε στο κύπελλο, με νέο πρόπονητη και με μια νέα κούπα στην τροπαιοθήκη. Η ομάδα της Ολύμπια κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ομαδικό κύπελλο Ελλάδος 2009-2010. Αναλυτικά, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκίνησαν με αντίπαλο την ομάδα των μυρμιδόνων και νικώντας την περάσαμε στον επόμενο γύρο. Η κληρωτίδα μας έφερε αντιμέτωπους με την ομάδα των Λάιονς και σε ένα ματς το οποίο κρίθηκε στη διαφορά τερμάτων περάσαμε στον ημιτελικό. Εκεί με σχετικά ευνοϊκή κλήρωση αντιμετωπίσαμε τη δεύτερη ομάδα των Λάιονς της οποίας κάμψαμε την όποια αντίσταση και φτάσαμε στον τελικό που μας περίμενε η ομάδα των Φάλκονς. Το στήσιμο ήταν καλό αλλά η ομάδα λίγη στις προσδοκίες μιας νίκης και χάσαμε σχετικά εύκολα 4 - 0 μιας και κανείς δε κατάφερε να πάρει πάνω του την ομάδα.
Η δεύτερη θέση μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας.
Τη θέση του προπονητή της ομάδας κατέλαβε ο Κώστας Σταμόκωστας, ύστερα από συμβούλιο της ομάδας, σε γεύμα που διεξήχθη στη γνωστή σουβλακερί μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πρώτη εμφάνιση στον πάγκο της ομάδας, με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, έδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ευχόμαστε στον Στάμυ να δικαιώσει τις προσδοκίες αυτών που τον ψήφισαν για προπονητή και να φέρει την ομάδα ψηλά

Στο ατομικό κύπελλο ο προπονητής της ομάδας ήταν ο μόνος από την ομάδα που έκανε μια καλή πορεία, αφού κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα φτάνωντας στα ημιτελικά και αποκλείστηκε από τον Κυπελλούχο Μπέη με σκορ 3-0. Ο Σπύρος Πατρινός χρύσωσε το χάπι  στο περιφερειακό φτάνωντας στον τελικό και χάνοντας στα πέναλτι από τον Παπά.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Vamos αλανια vamos


Διυποστατη στην κυριολεξια η ομαδα της Ολυμπια εκανε μια παγκοσμια πρωτοτυπια. Σε ενα Σαββατοκυριακο που γινονταν διεθνη τουρνουα σε Αθηνα και Μαδριτη οι ομαδες μας και οι παικτες μας συμμετειχαν και στα δυο!

Μια ομαδα αποτελουμενη απο τους Σταμοκωστα Σιουλα Πατρινο Σπυρο και Δημητρη εδωσε το παρον στην πρωτευουσα της Ισπανιας. Αν και τα παιδια περασαν φανταστικα στην ομορφη αλλα και κρυα Καστιλλιανικη πολη δυστυχως τα αποτελεσματα τους δεν ηταν το ιδιο ενθουσιωδη.

Ο Σταυρακας ο Σιουλας μπηκε 8αδα την μια μερα στο ατομικο και οι υπολοιποι αρκεστηκαν σε πλασσαρισματα στην 16αδα. Και στο ομαδικο που ανοιξε την αυλαια των τουρνουα δυστυχως εμειναν εξω στον ομιλο στις λεπτομερειες. Η συμμετοχη πολλων ιταλων παικτων και κλαμπ χαρακτηρισε το τουρνουα σαν ιδιαιτερα αμφιρροπο μεταξυ πολλων ισαξιων παικτων.

Το πραγματικα δυσαρεστο τους το επιφυλασσε η επιστροφη οπου η κακοκαιρια τους κρατησε μια μερα παραπανω στην Μαδριτη και στην ληξη της ολιγοωρης παραμονη τους στην Ρωμη ο Σταμυ κτυπησε και ετσι μεσα στις γιορτες βρεθηκε με ναρθηκα εσωκλειστος στο σπιτι. Παντως ο Σταυρος τους κρατησε κεφατους με το ανεξαντλητο χιουμορ του.

Οι υπολοιποι που εμειναν στα πατρια εδαφη επαιξαν στο τουρνουα της Ηλιουπολης. Ο χωρος ο γνωστος ακαταλληλος για τουρνουα συνοδευτηκε απο την λαθος επιλογη των διοργανωτων για το χρονοπρογραμμα. Ετσι το Σαββατο το πρωι στο ομαδικο μονο 5 ομαδες εδωσαν παρουσια και εμεις δυστυχως δεν μπορεσαμε να συμπληρωσουμε και δευτερη ομαδα.

Αλλα και αυτη που κατεβηκε συνεχισε τις εμφανισεις ασανσερ και εκανε δυο διολου τιμητικες ηττες μενοντας μακρια απο την κατακτηση της πρωτης θεσης. Ξυπνησε ομως στον τελευταιο αγωνα πετυχαινοντας συντριπτικη νικη με πολλα γκολ κατα των μετεπειτα νικητων διασκεδαζοντας τις κακες εντυπωσεις και περνοντας την τριτη θεση και ενα ακομα αναμνηστικο για την τροπαιοθηκη μας.

Στο ατομικο ομως τα πραγματα πηγαν οπως επρεπε. Στο βετερανων ο Κουραμπας μετα απο τα καμπανακια που χτυπαγαν τελευταια ξυπνησε και εφτασε στην κατακτηση της πρωτης θεσης γιορταζοντας με τον καλυτερο τροπο τα σαρακοστα δευτερα γενεθλια του.

Στην οπεν κατηγορια ο Γ.Παπαδοπουλος επαιξε στον τελικο αλλα λυγισε στην παραταση και επεστρεψε με ενα ακομη κυπελο σπιτι του γλυτωνοντας εν μερει την κατσαδα στα φινλανδικα απο τις συνεχεις απουσιες. Στον ημιτελικο εφτασε αλλο ενα μελος της Ολυμπια που ομως τωρα ειναι παρελθον απο την ομαδα.

Με αυτα τα αποτελεσματα αποχωριστηκαμε το 2009 και προσδοκουμε ακομα καλυτερη συνεχεια το 2010. Στο πολυ αμεσο μελλον θα αποκτησουμε και ολοκαινουρια γηπεδα στην λεσχη μας και ηδη το εσωτερικο πρωταθλημα προχωραει κανονικα.