Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Επικαιροτητα της Ολυμπια απο τον δασκαλο-προπονητη της

Ο μηνας που περασε ηταν απο τους πιο δραστηριους για την ομαδα μας. Συνεχεις παρουσιες σε τουρνουα σε ελλαδα και εξωτερικο και προπονηση στην αιθουσα σε πυρετωδεις ρυθμους. Τουλαχιστον διψηφιος αριθμος ατομων παρευρισκοταν -υπηρχε μερα που δεν υπηρχε ουτε ενα ελευθερο απο τα οκτω τραπεζια- και γενικα ο σουμπουτεικος οργασμος ηταν στο φορτε του.

Ετσι ξεχασαμε -ελαφρως αδικαιολογητα- να ανακοινωσουμε τα νεα μας μελη , εξι τον αριθμο παρακαλω.
Ο Φωτης Λαμπι απο τους διαλυμενους κικερς και ο Γιαννης Σερμπος παλαιος γνωριμος, μετα απο βραχεα αποχη γυρισαν στις τσοχες και ελπιζουμε να γινουν μονιμα μελη και της παρεας μας. Οι Στεφανος Κρικελης και Νικος Γεωργιου νεοφερμενοι και διψασμενοι για πολυ παιγνιδι αποτελουν μερος του στοιχηματος μας για διαδοση του παιγνιδιου σε σουμπουτεοπληκτους. Και τελος ο Τζιμης ο τρομερος -Δημητρης Ξιφαρας για τους υπολοιπους- ο οποιος αν και ειχε αρχικα ειχε ερθει σε επαφη με τους Χαιλαντερ Χαιδαριου, το τελευταιο διμηνο ηταν μονιμος θαμωνας της λεσχης μας. Εκτιμωντας την σταση μας απεναντι του την προσεγγιση και την αφοσιωση μας στο παιγνιδι υπεκυψε στην επιθυμια να βαλει και αυτος τα πορφυρα και να γινει και τυπικα Ολυμπιος !(μια και ηθικα ολοι ηδη τον ειχαμε κανει ισοτιμο μελος της παρεας μας).

Τωρα μαλιστα θα ξεκινησει και το ΜΕΓΚΑ-εσωτερικο πρωταθλημα με συμμετοχες παιδιων και απο αλλα κλαμπ. Ενας μαραθωνιος που εχει αναλαβει ο Κωστας-ζυμπριλ- Σ(ι)εσε να το τρεξει ωστε να μας φανει σαν σπριντ ταχυτητας.

Παντως ειναι αρκετα ευχαριστο για μια ομαδα να εχει περιπου 20 ενεργους πραγματικα παιχτες και μαλιστα ολων των αγωνιστικων επιπεδων. Και ως προπονητης οφειλω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους που σε καθε συναντηση αφιερωνουν χρονο για να βελτιωσουν και τους πιο αδυναμους αγωνιστικα παικτες. Γιατι αυτα αποδεικνυουν το κλιμα σε μια ομαδα.

Κλεινοντας ενα χρονο στην λεσχη μας νομιζω οτι ολα τα μικρα και μεγαλα προβληματα εχουν μπει καθ'οδον για μονιμη επιλυση και μετα απο 100 περιπου σουμπουτεικες κατανυξεις ακολουθουμενες απο σουβλακικες κραιπαλες νιωθω προσωπικα χαρουμενος που ειμαι μελος αυτης της ομαδας. Και θελω να πιστευω και οι περισσοτεροι απο μας ετσι νιωθουν.
Θελω να κοινοποιησω οτι το επομενο οραμα μου ειναι να κανουμε ενα ταξιδι ΟΛΟΙ μαζι σε ενα τουρνουα του εξωτερικου και ευελπιστω οτι θα το καταφερουμε να το κανονισουμε για το καλοκαιρι. Θα προτιμουσα αντροπαρεα αλλα δεν με χαλαει να παμε συνοδευομενοι απο γυναικες και παιδια. Με πριβε πουλμαν και ξενοδοχειο βαμμενο στα πορφυρα.

Γιατι το σουμπουτεο ειναι πανω απο ολα διασκεδαση. Και δεν θα αφησω κανεναν απο μας να το ξεχασει.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Τουρνουά “Δημήτρης Σαλαμούρης”

 

Το Σαββατοκύριακο στις 21-22 Νοεμβρίου διεξήχθη το ελληνικό τουρνουά "Δημήτρης Σαλαμούρης" στην αίθουσα του Χαϊδαρίου. Η ομάδα μας συμμετείχε με συνολικά 10 παίχτες σε Α και Β κατηγορία.

Αναλυτικά για τη Β2 κατηγορία ο Κώστας Σεσσές, με ανοδική πορεία, αφού πέρασε δεύτερος στον όμιλο πίσω από τον συμπαίκτη του Παπαδόπουλο Γιώργο έχασε δύσκολα στον ημιτελικό από το Δημήτρη Σταματόπουλο. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, με σταθερή απόδοση, κατέκτησε το κύπελλο της Β2 κατηγορίας νικώντας άνευ αγώνα τον Σταματόπουλο στον τελικό.

Στη Β1 κατηγορία Ο Δημήτρης Ξιφαράς, παρά την καλή εμφάνιση, δε κατάφερε να προκριθεί στον όμιλο, ο Αντώνης Καστελάνος, δείχνοντας τα καλά του στοιχεία, αφού πέρασε πρώτος τον όμιλο έχασε στον προημιτελικό από τον νικήτη της κατηγορίας τον Γιώργο Δημακέα. Ο Στέφανος Κρικέλης δε κατάφερε να περάσει τον όμιλο αλλά απέκτησε τη δεύτερη του εμπειρία σε ελληνικά τουρνουά και ο Φώτης Λιάπης συνέχισε τις καλές εμφανίσεις χάνοντας δύσκολα στον ημιτελικό από τον Θανάση Καραμανή.

Στην Α κατηγορία τώρα, ο Δημήτρης Πατρινός παρότι ξεκίνησε δυνατά με ισοπαλία με τον πρώτο του ομίλου Πραντσούδη δε κατάφερε να περάσει τον όμιλο που ήταν μαζί με τον Δημήτρη Κουραμπά ο οποίος πέρασε δύσκολα δεύτερος στον όμιλο και αποκλείστηκε στην παράταση στον επόμενο γύρο από τον Παπακωνσταντίνου σε ένα κλειστό παιχνίδι. Ο Κώστας Σταμόκωστας στον άλλο όμιλο της κατηγορίας δε κατάφερε να περάσει τον όμιλο χάνοντας μόνο από τον πρώτο του ομίλου. Και τέλος ο Σπύρος Πατρινός με πολλή καλή εμφάνιση αποκλείστηκε με διαφορά ενός γκολ (μάλλον εκπρόθεσμου) από τον όμιλο.

Μεγάλος απών ο “Δάσκαλος” της ομάδας αλλά και οι Μαυρομήτρος, Πλυτάς.

Πληθωρική η παρουσία της ομάδας με γενικά καλά αποτελέσματα, παρ’ όλες τις απουσίες, δείχνοντας δυναμικά στοιχεία για το επερχόμενο International Open στις 12-13 Δεκεμβρίου.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

1st Satelite November 2009

 

Η ομαδα μας προσθεσε αλλη μια κουπα στο παλμαρε της αν και αυτην την φορα η δευτερη θεση μαλλον δεν μας αφησε ικανοποιημενους.
Οι πολλες απουσιες που μας αναγκασαν με δυσκολια να καταρτησουμε ακομα και ομαδα δεν θα πρεπει να ειναι δικαιολογια που να μας κανει να κλεισουμε τα ματια στο προφανες. Οτι η σταθεροτητα στην αποδοση μερικων παιδιων δεν ειναι αξια θαυμασμου και οτι η διψα τους για συνεχη βελτιωση μαλλον σβηνει εξαιτιας καποιων παροδικων καλων αποτελεσματων.
Πιο αναλυτικα στο ομαδικο η ομαδα μας ξεκινησε τις υποχρεωσεις τις χωρις τα βαρια χαρτια της -Μαυρομητρος,Πλυτας, Κεχρης. Με νεα προσωπα τους Σερμπο και Φ.Λιαπη στην συνθεση που απαρτιζοταν και απο τους Πατρινο Σ. Κουραμπα Παπαδοπουλο και με αρκετη καθυστερηση και τον Σταμοκωστα.
Η προκριση εως τον ημιτελικο ηταν ευκολη δουλεια εστω και με αυτην την στελεχωση και τα πραγματα εγιναν πιο ευοιωνα οταν και ο υπογραφοντας-προπονητης-ψωνιο με την ομαδα- αποφασισε οτι η ομαδα δεν επρεπε να χασει την συμμετοχη της στον τελικο και παρεστη προ της εναρξης του ημιτελικου συνοδευομενος απο τον Καστελανο.
Η νικη με αλλον αερα πλεον εστω και δυσκολα κατακτηθηκε και εμενε μονο ο τελικος. Δυστυχως ομως στις λεπτομερειες χαθηκε η νικη. Κριμα για τον Παπαδοπουλο που εκανε μια εκκωφαντικη νικη και για τον Σπυρο που επαιξε στα ισα τον μεγαλο αντιπαλο του. Το καλο με τις ηττες ειναι οτι σε αναγκαζουν να δεις τα λαθη σου πραγμα που κανεις δεν κανει μετα απο νικες.
Στο ατομικο οπεν τα κρουσματα ασταθειας σταματησαν τους Πατρινο Σ Κουραμπα Παπαδοπουλο στην 8αδα του σατελαιτ ενω και οι Λιαπης Σταμοκωστας απεκλεισθησαν σε εμφυλιες αναμετρησεις απο τον Κουραμπα. Παρων και οι Ματσοπουλος Κρικελης Ξιφαρας Καστελανος που δεν καταφεραν να κανουν κατι παραπανω απο μια αξιοπρεπη συμμετοχη. Στο ατομικο βετερανων καλο θα ηταν να ξεχασουμε οτι συμμετειχε ο Κουραμπας.
Η ομαδα μας στο περιθωριο της διοργανωσης δεχθηκε προσκληση για το διεθνες του Δεκεμβριου με προσωπικες εγγυησεις των διοργανωτων του για την τηρηση ολων των κανονων του φερ πλεη σε αγωνιστικα και εξωαγωνιστικα θεματα. Προσκληση που εκτος απροοπτου θα αποδεχθουμε συσσωμοι μιας και προτεραιοτητα μας ειναι η συμμετοχη εφοσον δεν αμφισβητειται ο σεβασμος της αξιοπρεπειας μας.
Ως εκ τουτου ευχομαι και ελπιζω να δω κορυφωση των προσπαθειων ολων των παιδιων της Ολυμπια γιατι με την ιδιοτητα του προπονητη σκοπευω να παψω να ειμαι ελαστικος σε ιδιαιτερες μεταχειρησεις. Οταν ολοι μας θελουμε να πρωταγωνιστουμε ως ομαδα οφειλουμε να γινουμε περισσοτερο αυστηροι πρωτα με τον εαυτο μας. Και αν καποιοι δεν το καταλαβαινουν θα τους βοηθησω εγω να πιασουν το υπονοουμενο...

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Olympia at Tournai Europa Cup

H ομάδα μας έλαβε μέρος το σαββατοκύριακο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στο Τουρνέ του Βελγίου. Ανάμεσα στις 32 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης διεκδίκησε μια καλή πορεία με πρωταρχικό σκοπό την διασκέδαση μέσα από την συμμέτοχη.
Δυστυχώς η αδικαιολόγητη τελευταία στιγμής απουσία ενός από τους παίκτες μας (Ε.Πλυτάς) έκανε εξ αρχής πιο δύσκολο το έργο μας. Οι Δ.Κουραμπάς Δ.Μαυρομήτρος Κ.Σταμοκωστας και ο Κ.Κεχρής παράστησαν με το ντισαβανταζ της απουσίας πέμπτου παίκτη που έγινε πιο επώδυνο αφού χάθηκε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια η κλήρωση για το στήσιμο των ζευγαριών.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η πορεία μας δεν αφήνει περιθώρια ικανοποίησης. Ίσως μόνο η τελική μας επικράτηση στα μπαράζ (νικητές στις θέσεις 21-24) χρυσώνει λίγο το χάπι. Δυστυχώς δεν διεψεύσθησαν οι υποψίες μας για την απροπονησιά του Δ.Μαυρομητρου (ν2-ι3-η4) την αστάθεια του Κ.Σταμοκώστα (ν1-ι2-η6) την απειρία του Δ.Κουραμπα (ν2-ι3-η4) και ότι ο υπογράφοντας Κ.Κεχρης δεν είναι ο παίκτης του παρελθόντος που καθάριζε όλα τα ματς (ν4-ι4-η1).
Όμως εξω-αγωνιστικά περάσαμε πολύ καλά όπως και ήταν αναμενόμενο. Σύμμαχος ο καιρός  -έβρεξε μόνο λίγο αργά την Παρασκευή- αλλά και ο σχεδιασμός της εκδρομής αεροπορικώς μέσω Παρισιού και οδική μετάβαση στα Γαλλοβελγικα σύνορα. Γυρίσαμε όλο το Παρίσι με το αμάξι και μάλιστα μεταμεσονύκτια χωρίς κίνηση και πρόβλημα στο παρκινγκ όπου θέλαμε.
Ήταν μια καλή εμπειρία που όμως δεν συνοδεύτηκε και από ανάλογα αποτελέσματα (ν3 ι2 η4) και πρέπει να διδαχτούμε από αυτά για το μέλλον. Ίσως αν ήμασταν πέντε να καταφέρναμε να υλοποιήσουμε το μίνιμουμ των στόχων μας που ήταν η πρόκριση στην 16αδα. Το συμβάν αυτό θα πρέπει να μας κάνει στο μέλλον πιο προσεκτικούς στην στελέχωση της ομάδας.